Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Almafesztivál 2008

2009.01.21

 

Az Almafesztivál győztes receptje:

 

Almás krémes”

 

 

Hozzávalók: - 1kg alma

- 30 dkg cukor

- 5 dkg dió

- 1 teáskanál fahéj

 

Az almát héjastól lereszelem és a cukorral összepárolom, amíg a leve el nem fő.

 

Tészta hozzávalói: -3 – 3 db tojás

-3 – 3 evőkanál cukor

-3 – 3 evőkanál liszt

-1/2 – ½ sütőpor

-1 – 1 vaníliáscukor

-2 – 2 evőkanál étolaj

 

A 3 tojásból és cukorból, lisztből, ½ sütőporból piskótát készítek. Majd a másik 3 tojásból is.

 

Krém hozzávalói: - csomag vaníliás puding

  • 7,5 dl tej

  • 30 dkg porcukor

  • 25 dkg Rama margarin

 

A pudingot megfőzöm, ha kihűlt a porcukorral és a margarinnal krémet készítek.

 

Csokimáz: - 15 dkg Rama margarin 10 dkg tortabevonó

- 4 evőkanál cukrozott kakaópor 2 dl olaj

                   - 2 evőkanál tej Gőz fölött főzve

 

Alufóliával kibélelem a tepsit, az alma felét belesimítom, megszórom dióval, fahéjjal és ráöntöm a piskótát, majd megsütöm. Ezt megismétlem újra, mivel kettő lapra van szükség. A két almáslap közé betöltöm a vaníliás krémet, majd a tetejét bevonom csokimázzal.