Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megszépült a Micimackó Óvoda

2008.12.20

Megszépült a Micimackó Óvoda

Világításkorszerűsítés és folyosó-felújítás
 
Cikk a Városunk, Tatabánya újságban
 
Gyermekeink életük ébren töltött harmadát az oktatási intézményekben töltik. Ráadásul az általuk végzett tevékenységek, az írás, olvasás, rajzolás igencsak igénybe veszi a látásukat. Ezért is nagyon fontos, hogy a tantermek és csoportszobák világosak legyenek. A természetes fényen, a napsütésen kívül azonban elkerülhetetlen a mesterséges világítás használata.
 
Bencsik János a Váci Mihály Általános Iskolában jelentette be a "Szemünk fénye" program indulását a tatabányai oktatási intézményekben. A polgármester elmondta: a világításkorszerűsítési projekt során olyan energiatakarékos világítótesteket építenek be iskolai tantermekbe és óvodai foglalkoztató szobákba, amelyek 500 Lux fényerősséget biztosítanak és az energia megtakarítása mellett egészségmegóvó hatásúak.
A felújítási munkák eredményeként a tizenkét óvodában és a tizenöt általános iskolában – éves szinten – mintegy negyven százalékot meghaladó energia- és 395 KW-os teljesítmény-megtakarítás érhető el. A korszerű fényforrások felszerelését a nyári szünetben végzik el a szakemberek, a munkálatokat több helyen összekötik a kisebb-nagyobb felújításokkal. Így történik ez a napokban a Micimackó Óvodában is, ahol a folyosók és a lépcső burkolatát cserélik ki. Ennek forrását Bereznai Csaba, a körzet képviselője tavasszal, a városi költségvetés elfogadásakor indítványozta a közgyűlésnek.
 
Folyosó felújítás a Micimackó Óvodában:
 

 

Címkék: bencsik jános bereznai csaba felújítás micimackó óvoda