Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Óvodanyitogató

2016.05.14

Legyél Te is a Micimackó Óvoda lakója! nyilt-nap.jpg

A családok életében a legjelentősebb események egyike, amikor a gyermek óvodába lép.

Három éves korukig az apróságok többsége a családi nevelés keretein belül növekedik, fejlődik testiekben és lelkiekben egyaránt. A család tagjait ismeri igazán, velük van kapcsolata, tőlük tanulja mindazt, amit három éves koráig elér. Ha többgyermekes családba született, akkor a kezdetektől hatnak rá a testvéri kapcsolatok, megtanulja a társakhoz való igazodást is. Erre a korosztályra különösen jellemző, hogy a biztonságot teljes egészében a család jelenti számára.
Három éves korában a legtöbb kisgyermek óvodás lesz. A családi nevelés kiegészül az óvodai neveléssel. A gyermek ezután óvodában tölti ideje nagy részét, ahol egy gyermekközösségben kell megtalálnia a maga helyét, barátokra, társakra talál
Ebben az időszakban a család azonban már nincs egyedül. Segítséget, közreműködést kap az óvodában szakmai felkészültséggel rendelkező pedagógusoktól, akik partnerei kívánnak lenni a teljes óvodai nevelési szakaszban, akik figyelembe veszik kívánságaikat, igényeiket, s készek tanácsokat adni a családi nevelésben jelentkező gyakori problémákra is.
 
Az óvodával kezdődik a nevelési intézményekkel való együttműködés időszaka. 
Hat csoportos, részben felújított, jól felszerelt óvodánk naponta 6.30 órától 16.30 óráig fogadja  az apróságokat.  Tatabányán, az Újvárosi Vásárcsarnok szomszédságában vagyunk megtalálhatók. Udvarunk EU-s szabványnak megfelelő, biztonságos, esztétikus mozgásfejlesztő játékokkal van felszerelve. KRESZ parkunk, kerékpárjaink és rollerjeink fontos eszközei a mozgásfejlesztésnek. Udvarunk a mindennapi levegőzésre, tartalmas mozgásra, sportolásra, játékra, tapasztalatgyűjtésre ad lehetőséget az árnyas fák alatt, melyet pályázati forrásokból folyamatosan fejlesztjük  és új játékokkal bővítjük. Jól felszerelt, világos, napsütötte csoportszobákkal, tornateremmel, sószobával rendelkezünk. Tárgyi feltételeink jók, ezt egyrészt az épület adottságai biztosítják, másrészt sokféle képességfejlesztő eszközzel rendelkezünk. A feltételrendszer fejlesztéséhez a Tatabánya Város Óvodásaiért Közlapítvány működtetésével, pályázatokkal, támogatók bevonásával is hozzájárulunk. Az óvodában 6 csoport működik, minden csoportszobához külön öltöző és mosdó tartozik. A játékba épülő tudatosan tervezett személyiség fejlesztő munkánk során törekszünk arra, hogy egészséges, mozgást szerető és igénylő, kreatív és alkotni vágyó, a világra rácsodálkozó és befogadni tudó harmonikus gyermekeket fejlesszünk.
ZÖLD ÓVODAként meggyőződésünk, hogy már az óvodás korban fontos a természet- és környezetvédelemre való nevelés, szemléletformálás, mely a gyermekeken keresztül a családokhoz is elér. Az óvodai élet során a játék, a mese – vers, dramatikus játék, ének, zenehallgatás, rajzolás, mintázás, testnevelés, matematika, a környezet tevékeny megismerése mellett a tavaszi természet- és környezetvédelmi program is helyet kap „ZÖLD HÓNAP” elnevezéssel.
12 Szakmailag felkészült, színes egyéniségű, gyermekeket szerető, tisztelő, sokoldalúan képzett, óvodapedagógusunk /ebből 2 gyógy-testnevelő, 2 fejlesztőpedagógus, 2 drámapedagógus, 2 beszédfejlesztő/ és szakképzett pedagógiai asszisztenseink, dajkáink – szeretetteljes, családias légkört biztosítanak a gyermekek számára, változatos, élménnyel teli programokat szerveznek számukra. Több éves gyakorlattal rendelkező óvodapedagógusaink heti váltásban dolgoznak. Óvónőink szakmai felkészültsége, gyermekszeretete biztosítja, hogy az óvodás gyermekek szívesen járnak óvodába, jól érzik itt magukat.
 

 

Ha megtetszett bemutatkozásunk és felkeltettük érdeklődésüket, látogassanak el hozzánk, hogy megismerhessék vidám kis közösségünket!
Nyílt nap: 2016.04. 12,13. 9-11 óra
Beíratkozás: 2016. 04. 20-21-22-én!