Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÓSZOBA AVATÓ

2014.06.13

A Micimackó Óvodában tegnap sószobát adtak át. Dr. Dallosné Martin Csilla, az intézmény vezetője elmondta: ezt a nevelési évet az egészséges életmódnak szentelték, ezért is fontos, hogy megvalósult a régi álmuk, és elkészült a sószoba. Sajnos egyre több gyerek asztmás vagy szenved valamilyen légúti megbetegedésben. A sószoba a gyógyulásban is, a megelőzésben is sokat segít. Hozzátette: a beruházáshoz sok szülő is hozzájárult, akiknek nevét a sótéglákon is feltüntették.

Bereznai Csaba alpolgármester azt emelte ki, hogy városszerte nagy figyelem irányul az óvodákra, hiszen a szülők legféltettebb kincsüket, a gyermeküket hozzák ide. Az önkormányzat számára is fontos, hogy jól felszerelt óvodák, jól képzett óvónők fogadják a gyerekeket, hogy a szülők megbízzanak az intézményben. Hozzátette: arra is törekszenek majd, hogy a szülők a nyári szünetben is el tudják majd helyezni a kisgyerekeket.
Az óvodások kis műsorral kedveskedtek az ünnepségen. Délután családi napra várták a szülőket, ahol a játékos programok mellett bográcsfőző versenyre is benevezhettek.