Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tornatermet kapunk!

2008.12.21

  Küldés e-mail-ben  Nyomtatási kép

Tornatermet kap a Micimackó Óvoda

Harmincmilliós beruházás a gyerekekért Újvárosban

2008. október 21. 

 
Még az idén elkezdődik az újvárosi Micimackó Óvoda tornatermének alapozása, a beruházás átadását jövő tavaszra tervezik. Az idei költségvetésében 30 millió forintot különített el a város a Micimackó Óvoda tornatermének építésére.

 

A Plan Bau Mérnöki Iroda Kft. elkészítette a terveket, megindult a közbeszerzési eljárás a kivitelező kiválasztására, s hamarosan elkezdődhetnek az alapozási munkálatok. A 130 négyzetméter alapterületű tornacsarnokhoz szertár, vizesblokkok és előtér is kapcsolódik, az óvoda épületéből egy összekötő folyosó biztosítja majd az átjárást - ismertette a részleteket sajtótájékoztatón Schmidt Csaba alpolgármester.

Bereznai Csaba hozzáfűzte: Tatabánya óvodái közül szinte már mindegyik rendelkezik tornaszobával, s örömét fejezte ki, hogy az újvárosi gyerekeknek sem kell már sokat várniuk arra, hogy biztonságos, kényelmes, minden igényt kielégítő környezetben játszhassanak, sportolhassanak, akár rossz időben is. A körzet képviselője köszönetet mondott az önkormányzat tagjainak azért, hogy megszavazták a beruházásra fordítandó jelentős összeget, a pedagógusok, a szülők és leginkább a gyerekek türelmét kérte az építkezés ideje alatt.

Martin Csilla, az intézmény vezetője hangsúlyozta: a tornaterem nemcsak a gyermekek mozgásfejlesztéséhez, egészséges életmódra neveléséhez járul hozzá, hanem az óvoda más rendezvényeinek, bábszínházi előadásoknak, családi napoknak, szülői báloknak is helyet biztosít majd, sőt, a Mikulást is itt fogadják jövőre